צבעוניות מוגזמת ועומס יתר של פריטים
היצע הצעצועים, הבובות והפריטים העיצוביים לחדרי ילדים מושך מאוד את העין ומפתה את ההורים למלא את החדר בעוד ועוד חפצים. מה שמתחיל בפנטזיה על חדר ילדים מאובזר ומסוגנן, מלא צבעוניות ושמחה, מסתיים בעודף גירויים, העשוי להקשות על הילד, לתסכל אותו ואף להפריע לשנת לילה רגועה.
אתם מתבקשים לגשת לרגע לחדר השינה שלכם ולהעיף בו מבט. סביר להניח, שתגלו כי בעיצובו משולבים מעט צבעים, רובם רגועים ושלווים, וכן כי אינו עמוס בפריטים. באותה מידה שאתם מצפים מחדר השינה שלכם להיות נקי מגירויים מיותרים ולאפשר מנוחה והתרגעות, כך עליכם לצפות זאת גם מחדרו של ילדכם, שבו הוא מעביר חלק ניכר מן הזמן בשינה.
אמנם, ילדים מבלים שעות רבות בחדרם לא רק בשינה, כי אם גם במשחק, והם זקוקים לגירויים הנובעים מחפצים שונים ומפריטים דקורטיביים או שימושיים בצבעים ובמרקמים מגוונים, אך בשעות הערב, כאשר חדר הילדים הופך לחדר שינה, עודף הגירויים הזה עשוי להפריע להם להירדם ולישון בשלווה.
מה עושים? מעצבים את החדר בצבעוניות נעימה לעין ומאבזרים אותו במספר סביר של פריטים. ליתר המשחקים, הצעצועים והחפצים מקצים מקום באחד מחדרי הבית האחרים. במהלך היום, ניתן לשחק בהם בחדר, אך לקראת השינה, מחזירים אותם למקומם ומותירים את חדר הילדים נעים ונינוח.
הטעות ההפוכה – מעט מדי גירויים
הטעות ההפוכה ליצירת עודף גירויים בחדר הילדים, היא הימנעות כוללת מגירויים. אמנם, כאמור, חדר הילדים אינו צריך להיראות כחנות צעצועים ולהיצבע בשלל צבעי הקשת, אך גם אינו צריך להיות משולל גירויים. יש הורים החפצים להעניק לילדם את כל הרוגע והשלווה הנחוצים לו בחדרו, ועל כן מותירים אותו ריק, מלבד מספר מועט של בובות או צעצועים, ותמונה או שתיים, והתוצאה היא היעדר של גירויים שלהם זקוק הילד על מנת להתפתח.
מה עושים? שומרים על איזון ועל דרך ביניים, שבה אין הגזמה לכאן או לכאן. בוחרים שניים או שלושה גוונים שיכתיבו את מראה החדר, מקשטים אחד מן הקירות במדבקות, תולים אהיל, מניחים על המדפים כמה בובות או צעצועים וספרים. הכל בכמות סבירה, על מנת שהילד ייחשף לגירויים שהוא זקוק להם, ובו בזמן לא יוצף בהם יתר על המידה.
רצפה חשופה וקרה
בחרתם מיטה מצוינת עם מזרן נוח, וילון אטום למחצה שיאפשר לשמש להאיר ולחמם את החדר מבלי לסנוור, קישטתם את הקירות בתמונות חביבות ועשיתם הכל על מנת שחדרו של ילדכם יהיה נעים ונוח. אך פרט אחד חסר – ריצוף שיאפשר לילדכם להתרוצץ בחדר או לשבת ולשחק בו, מבלי שיחוש במגעה הקר והבלתי נעים של הרצפה.
מה עושים? בוחרים ברצפת פרקט. פרקט הוא בחירה מעולה לחדר ילדים, משום שמגעו נעים, כיף לשבת עליו או להתהלך עליו ברגליים חשופות, והוא אינו קר כרצפה. תחזוקת הפרקט קלה ופשוטה, וכיום, כאשר יש מגוון עצום של דגמי למינציה, ניתן לרצף את חדר הילדים בפרקט בעלויות סבירות בהחלט.
בחירת ריהוט שלא ישמש את הילד בבגרותו
אחת הטעויות הנפוצות בעיצוב חדר הילדים, היא בחירת פריטים המתאימים לפרק זמן קצר בלבד, ללא מחשבה על צרכיו העתידיים. הדבר בא לידי ביטוי לעיתים קרובות בבחירת מקומות אחסון, כמו כוורת וארון בגדים.
נטייתם של הורים רבים היא לרכוש כוורת קטנה יחסית, בעלת מספר תאים מועט, המתאימה לאחסון מספר משחקי קופסה, צעצועים ובובות, אך לא יותר מכך. כשיגדל הילד, יזדקק למספר רב של תאים, בהם יוכל לאחסן גם ספרי קריאה ולימוד, ומשחקים נוספים שיצטברו במשך הזמן, ויהיה צורך ברכישת כוורת חדשה. כך גם בנוגע לארון הבגדים – הורים רבים רוכשים ארון בגדים קטן מימדים עבור חדר הילדים, וכשגדל הילד ויחד עמו גדל גם הצורך בכמות גדולה יותר של בגדים ובמבחר רב יותר, יש לרכוש ארון חדש.
מה עושים? רוכשים מראש מקומות אחסון גדולים יותר, שישמשו את ילדכם גם בעתיד. עדיף להשאיר חלק מהם ריקים, מאשר להיגרר להוצאה כספית מיותר ולרכוש חדשים בעוד מספר שנים.
בבואכם לעצב את חדר הילדים, עצתנו החשובה ביותר, היא לחשוב על מכלול ההיבטים הקשורים בו – ההנאה מהשהייה בחדר, האופן בו ישמש את הילד והצורך בשינוי לכשיגדל.