בבתים רבים מוחלפים בשנים האחרונות אריחי הקרמיקה הפשוטים ברצפת פרקט מעוצבת.
יש לכך לא מעט סיבות – פרקטים יוצרים מראה ביתי וחם, שמשתלב עם סגנונות שונים – מסגנון כפרי ועד סגנון מודרני ונקי. הם מגיעים בכמה סוגים שמאפשרים להתאים פרקט לתקציב העומד לרשותכם.
פרקט למינציה נחשב לפרקט הפופולרי ביותר בשל מחירו הנמוך יחסית לפרקטים מעץ מלא או פרקטים רב שכבתיים. אחד היתרונות שלו, לצד המחיר והדוגמאות הרבות שישנן בשוק, הוא ההתקנה הפשוטה יחסית. יש מי שמעדיפים לבצע את ההתקנה לבד ולחסוך את העלויות של התקנה מקצועית.
המאמר הבא יענה על השאלה האם זה כדאי? וגם ייתן טיפים של מקצוענים למי שבוחר להתקין לבד.
התקנה עצמאית מול התקנה מקצועית
התקנת פרקט באופן עצמאי יכולה אמנם לחסוך כמה מאות שקלים מעלות רכישת הפרקט, אך עלול להיות לכך גם מחיר. בעוד שאפשר בהחלט להתקין פרקט לבד, בעיקר אם בודקים מהם השלבים הדרושים ויש לכם את כל כלי העבודה הדרושים והציוד הנלווה, כדאי תמיד לקחת בחשבון שהתוצאה לא תהיה מדויקת, נקיה וחזקה כמו התקנה מקצועית. גם אם אתם אנשים טכניים שיודעים לבצע פרויקטים בבית, כדאי לוודא ולבחון היטב האם זה כדאי.
מתקין מקצועי מנוסה מבצע את ההתקנה בצורה המקצועית ביותר, מוודא שכל השלבים נעשו בצורה הטובה ביותר, כזו שתבטיח שתוכלו להנות מהפרקט למשך זמן רב. לרוב, התקנה מקצועית תהיה עדיפה בגלל המקצוענות, היעילות והמהירות. היא תחסוך לכם לקנות כלי עבודה וחומרים ובכך למעשה המחיר ששילמתם יתאזן. אם בכל זאת
התקנה עצמאית של פרקט – איך עושים זאת נכון?
מה צריך:
כדי להתקין פרקט למינציה חשוב שיהיה לכם: פטיש, סרגל או סרט מדידה, מסור איכותי – אנכי, אקדח סיליקון ואקדח דבק חם. בנוסף, צריך לרכוש לצד אריחי הפרקט שבחרתם גם פאנלים מתאימים, סאפים ושטיחי ספוג.
שלבי העבודה:
- מודדים את החדר ובודקים שהמשטח עליו יותקן הפרקט ישר.
- מפרקים את הדלתות, מדפים, מעצורי דלת וכל דבר אחר שיכול להפריע להתקנה. כמובן שמפנים את החדר מריהוט ואביזרים.
- מיישרים את המשטח במידת הצורך.
- מניחים את שטיחי הספוג על כל הרצפה – לעיתים יש לגזור ולהתאים את המשטחים לשטח הרצפה. חשוב לדעת שאת שטיחי הספוג מניחים לרוחב הפרקט ולא לאורכו. מחברים את שטיחי הספוג באמצעות סרטי הדבקה או דבק חם.
- מניחים את הפרקטים זה לצד זה לאורכם של שטיחי הספוג ומניחים בין הפרקטים לקיר חוצצים קטנים שיאפשרו לפרקט לנשום ולהתרחב לפי מזג האוויר.
- מחברים את הפרקטים זה לזה באמצעות החיבורים המגיעים על גבי הפרקט. משתמשים במסור כדי לחתוך פרקטים בשולי החדר ולהתאים אותם למרווח בין הקיר לשורת הפרקטים.
- מוציאים את החוצצים הסמוכים לקיר ומניחים את הפאנלים, לאחר שהתאמנו אותם לקיר וניסרנו זוויות בצידי הקירות.
- מדביקים את הפאנלים לקיר באמצעות דבק חם.
- מחברים סאפים – ניסור הסאפים לפי המידה וחיבור באמצעות אקדח סיליקון.